Farver i det offentlige rum

Det gennemgående fokus i mit arkitektarbejde er på farver i det offentlige rum, hvor mit mål er at medvirke til at skabe den smukkest mulige arkitektur.

Målet med arkitektonisk farverådgivning er altid helheden.
Farver er for mig at se blot ét blandt mange elementer i en arkitektonisk helhed, og de er i sig selv ikke mere interessante end fx form, lys eller stoflighed.
Men farver ignoreres nærmest for øjeblikket, og det er ærgerligt – for vi kunne både undgå uheldigt dominerende farver og få mere helstøbte omgivelser ved at integrere farverne i helheden.

 

Mine første farveprojekter var som ansat hos Harbo Sølvsten Møbler og Indretning (nu Paustian); renoveringsopgaven i Grøfthøj Parken, Aarhus, blev udført som medarbejder hos Schütze og Rasmussen, arkitekter MAA PAR; forskningspapiret fra Paris og 2. dels kurset Farven – et materiale, man laver arkitektur med stod jeg for som adjunkt ved Arkitektskolen Aarhus, og efteruddannelseskurset Design i farver ved Aalborg Universitet blev afholdt efter en ansættelse som ekstern lektor samme sted. De øvrige projekter er udført i eget regi.

Læs mere

Architectural Research EAAE
”Arkitektonisk kvalitet – målet for forskning og undervisning http://www.arkitekturnet.dk/forskning/0005ak.htm
”Det brogede Bispebjerg – det NY NV og den grå trussel”  https://issuu.com/bispebjerglokaludvalg/docs/bydelsavisen_til_tryk_marts_2017
“En slags optisk instrument til udforskningen af den tabte tid” Information https://www.information.dk/kultur/2009/04/slags-optisk-instrument-udforskningen-tabte-tid
Farver & Arkitektur Indhold ph.d.-afhandling
Farvens Format – FärgNotiser Gennemgang af bogen
Farvens Format” Anmeldelse af samme i Nordisk Arkitekturforskning http://arkitekturforskning.net/na/article/view/409
Faaborg Museum – et monument af modsætninger Proces
Hvilken farve vil du ha? Tegl
Kirke i Lystrup Arkitekten
Klampenborggaard Farvesætningskonkurrenceforslag
Samarbejdets kunst Udstillingskatalogtekst om Emil Gregersen, Friis og Moltke, Arkitektskolen Aarhus
Vore kirker skal være fængslende flotte Menighedsrådenes Blad